Російська блогерка Ельвіна Боровкова заочно підозрюється у закликах до геноциду українців

Служба безпеки України повідомила про підозру російській блогерці Ельвіні Боровковій, яка публічно закликала до геноциду українців.

Про це повідомив речник Управління Служби безпеки України в Харківській області, Владислав Абдула.

За даними кіберфахівців СБУ, Боровкова є активним пропагандистом путінського режиму та агітує за масові вбивства громадян України та повне знищення нашої цивільної інфраструктури.

У лютому 2023 року, після ракетного удару по Харкову, Боровкова вихваляла дії російських військ та закликала їх завдати повторного удару по місту, щоб «добити тих, хто вижив».

Крім того, пропагандистка записала відеозвернення до командування російських військ, в якому пропонувала зруйнувати Україну «під нуль».

Колишній працівник Центру пробації очолив слідчий відділ у Куп’янську під час окупації

Деструктивні відео Боровкової одразу ж були використані російськими пропагандистськими телеканалами для створення постановочних сюжетів про війну в Україні.

СБУ провела експертизу, яка підтвердила факти інформаційно-підривної діяльності Боровкової проти України.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили Боровковій про підозру за ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу України (публічні заклики до геноциду).

Боровкова переховується від правосуддя на території росії. СБУ проводить комплексні заходи для її притягнення до відповідальності.

Комментарии