Саксонія передала Харківщині мікроавтобуси та генератори (Фото)

Уряд землі Саксонія передав Харківській області 11 електрогенераторів та 3 мікроавтобуси загальною вартістю 100 000 євро.

Мікроавтобуси використовуватимуться для евакуації цивільного населення із прикордонних, постраждалих населених пунктів Харківської області, а також для перевезень внутрішньо переміщених осіб. Електрогенератори використовуватимуться на життєво важливих об’єктах інфраструктури, таких як лікарні та теплоцентралі в найбільш постраждалих населених пунктах регіону.

Ця допомога є частиною постійної гуманітарної підтримки Саксонії Харківщині з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну.

У Старому Салтові на Харківщині знову працює поліцейська станція (Фото, Відео)

Раніше Уряд Саксонії вже організував кілька поставок допомоги, зокрема медичне обладнання та аварійні електрогенератори.

«Щоразу ми сподіваємося, що ця жахлива війна скоро закінчиться. Підтримка життєзабезпечення критично важливої інфраструктури в Україні є дуже важливою. Саксонія хоче і надалі допомагати Україні – в тому числі у післявоєнній відбудові», — зазначив Голова Державної канцелярії Вільної землі Саксонія Олівер Шенк.

Цьогорічна зимова допомога була організована у співпраці з асоціацією Hope for Ukraine e.V. Транспортування вантажу організувала німецька компанія Червоного Хреста Logistics HUB Sachsen GmbH.

Комментарии