СБУ повідомила про підозру московській пропагандистці, яка виправдовувала теракт на Каховській ГЕС

Служба безпеки України (СБУ) повідомила про підозру пропагандистці, яка активно займалася дезінформацією та інформаційно-підривною діяльністю проти України. Особа, що проживає у Москві, та виступає під псевдонімом “Юлія Вітязєва”, використовує різні медіаплатформи для публічної підтримки російської агресії.

Зокрема, з початку вторгнення росії в Україну, Вітязєва активно розповсюджувала фейкову інформацію про ситуацію в країні. Зокрема, у червні 2023 року вона почала виправдовувати російську окупацію Каховської ГЕС та поширювала відповідні матеріали на своєму Телеграм-каналі з великою кількістю підписників.

Шпигунська мережа ГРУ: СБУ виявила агентів, які слідкували за Силами оборони на Яворівському полігоні (Фото, Відео)

Вітязєва також активно виступала на російському каналі “Соловьев.live”, поширюючи антиукраїнський контент та збираючи гроші для окупаційних сил рф. Експертизи, проведені СБУ, підтвердили факти її підривної діяльності проти України.

На основі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки повідомили Вітязєві про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: співпраця з окупантами (ст.111-1) та виправдання агресії РФ (ст. 436-2). Наразі вона переховується на території росії, але СБУ вживає заходів для її затримання та притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Вітязєвій загрожує до 12 років позбавлення волі.

Розслідування проводили спеціалісти СБУ у Львівській області за підтримки обласної прокуратури.

Комментарии