СБУ повідомила про підозру протоієрею РПЦ, який займався постачанням ударних дронів окупантам

Служба безпеки України повідомила про підозру протоієрею Дмитру Кроткову, керівнику військового відділу «Кримської митрополії» РПЦ, у сприянні збройній агресії рф.

За даними слідства, Кротков організував збір коштів на потреби окупаційних угруповань, які воюють проти Сил оборони України. Зібрані гроші він використовував для оптової закупівлі ударних дронів, тепловізорів, портативних радіостанцій та антидронових рушниць.

Кротков особисто відвозив закуплену продукцію підрозділам російських військ, дислокованим на передовій у Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях. Він також освячував бойову техніку окупантів та «благословляв» їх на вбивства українців.

СБУ повідомила про підозру керівникам ЦВК РФ у фальсифікації виборів у тимчасово окупованих регіонах України

Крім того, Кротков є постійним гостем у телеефірах російського пропагандиста Соловйова, де він пропагує кремлівські наративи щодо війни в Україні.

Раніше, під час захоплення Криму, Кротков намагався блокувати бригаду берегової оборони ЗСУ у селі Перевальне. Він закликав українських захисників здатися і перейти на бік ворога.

На підставі зібраних доказів СБУ повідомила Дмитру Кроткову про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

Комментарии