СБУ повідомила про підозру російському “воєнкору”- пропагандисту путіна

Служба безпеки України розкрила діяльність пропагандиста підсанкційних російських телеканалів “Росія-1” та “Росія-24” – Андрія Руденка, який активно виправдовує збройну агресію рф. Фігурант є частиною так званого “пулу журналістів путіна” та систематично підтримує збройну агресію російських військ на сході України.

Руденко, виступаючи як “воєнкор” російських телеканалів, активно працює у тимчасово окупованих районах Донецької області. Він готує спеціальні сюжети та “прямі трансляції”, спрямовані на дискредитацію українських захисників та розповсюдження викривленої інформації про ситуацію на сході України.

Судитимуть харків’янина за заклики організувати втечу з СІЗО та приєднатися до зс рф

Зокрема, Руденко заохотив на своєму Телеграм-каналі з майже 300 тисяч користувачів до “приєднання” тимчасово окупованої частини України до складу рф. Відомо, що вже з 2014 року, коли він проживав у Донецьку, він публічно висловлював підтримку окупації міста та активно виступав за інтереси Кремля.

Наразі СБУ зібрала достатньо доказів щодо його незаконної діяльності на користь рф. Руденку оголошено підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників);
  • ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Зараз зловмисник перебуває на території рф та тимчасово окупованої України, тому здійснюються комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Комментарии