СБУ розкрила зрадника, який намагався “переманити” українських військових пілотів на бік країни-агресора

Служба безпеки України повідомила про виявлення російського агента, який активно займався збором розвідувальної інформації про аеродроми Збройних Сил України та особисті дані українських військових льотчиків.

Зрадником виявився колишній військовий пілот, який проживав у тимчасово окупованому Бердянську.

На початку повномасштабного вторгнення рф він дистанційно вийшов на одного з командирів 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку зс рф, з яким раніше навчався в льотному училищі.

Чоловік запропонував рашисту свою допомогу у війні проти України.

Слідство встановило, що зрадник активно готував списки діючих льотчиків Повітряних Сил ЗСУ.

Особливий інтерес для агресора представляли фахівці, які мали досвід управління літаками Міг-29, Су-24, Су-25, Су-27, Ан-26 та Іл-76, а також вертольотами Мі-8 та Мі-24.

СБУ розкрила двох інтернет-агітаторів у Харкові, які підтримували збройну агресію РФ

За оперативною інформацією, російська сторона планувала використати ці дані для спроб вербування українських льотчиків на свою сторону.

Для отримання особистої інформації зрадник звертався до своїх колишніх однокурсників та розпитував у них інформацію, включно з додатковими контактними даними, місцями проживання та несення служби.

На підставі зібраних доказів, слідчі співробітники Служби безпеки повідомили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі підозрюваний переховується на тимчасово окупованій території на півдні України, але співробітники СБУ здійснюють комплексні заходи для його затримання та притягнення до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники Служби безпеки в Запорізькій області під керівництвом обласної прокуратури.

Комментарии