СБУ розслідує спроби російських ексвласників одного з українських банків обійти санкції РНБО

Служба безпеки України проводить розслідування стосовно зусиль російських олігархів, які нещодавно контролювали одну з найбільших банків країни, щодо обходу економічних санкцій Ради національної безпеки та оборони України та заходів, запроваджених нашими західними партнерами.

Спецслужба зіштовхнулася з виявленням топменеджерів фінансової установи, яких російські інвестори використовували для створення схем, спрямованих на зміну номінальних власників їхнього бізнесу.

Метою цих маніпуляцій було можливе виведення грошей з України для використання їх в російській федерації, де вони контролюють страхові, телекомунікаційні та торгові компанії. Ці організації також активно співпрацюють з російськими збройними формуваннями, які беруть участь у війні в Україні, надаючи послуги зв’язку на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, а також забезпечують армію рф матеріально-технічними ресурсами.

НАБУ та САП завершили розслідування щодо збитків ДП «Антонов» на 18 млн грн

Слідчі СБУ проводять ретельне розслідування, з метою встановлення всіх деталей злочину.

Повідомляється, що злочинною діяльністю олігархів порушено статтю 110-2 частини 3 Кримінального кодексу України, яка стосується фінансування дій, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу, захоплення державної влади або зміни меж території чи державного кордону України.

Під час обшуків у головному офісі банку та місцях проживання топменеджерів були знайдені засоби зв’язку та носії інформації з доказами незаконної діяльності колишніх російських власників.

Виконання всіх необхідних процесуальних дій здійснюється за керівництва Офісу Генерального прокурора.

Комментарии