СБУ викрила харків’янку, яка у соцмережах агітувала за РФ і підтримувала війну проти України

47-річна мешканка Харкова розповсюджувала у мережі Інтернет матеріали, у яких збройна агресія росії проти України визнавалася правомірною. Пропагандистські пости інтернет-агітаторка викладала на власній сторінці в у забороненій соціальній мережі «Одноклассники». Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Жінка репостила фейкові сюжети російського «воєнкора» Олександра Сладкова про війну в Україні. На одному із цих відеозаписів «кореспондент» розповідає, що Україна планувала напад на рф ще до так званої «спеціальної воєної операції».

Крім того, під час боїв за Маріуполь вона поширила сфабриковане окупантами відео, в якому штучно хотіли дискредитувати захисників «Азовсталі».

Переховувався і намагався втекти до рф: СБУ затримала проросійського інтернет-агітатора з Харкова

За результатами лінгвістичної експертизи, ці публікації свідчать про заперечення громадянкою України збройної агресії рф.

На підставі зібраних доказів зловмисниці повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України, публічні заклики до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань, до співпраці з державою-агресором, збройними формуваннями).

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии