СБУ встановила колишнього окупаційного «коменданта» Балаклії, який катував мешканців міста

Фігурантом є військовий комендант Калінінградського гарнізону зс рф із позивним «Граніт», який на початку повномасштабного вторгнення ввійшов до складу окупаційних угруповань на східному фронті.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, у березні минулого року окупант приїхав до захопленої на той час Балаклії, де займався координацією спільних дій російських військових та бойовиків «л/днр» у поширенні кремлівського режиму в місті. Згодом його призначили там «комендантом». На цій «посаді» військовий злочинець організовував незаконні затримання місцевих жителів.

Ставили мітки розпеченим залізом: слідчі встановили особу росіянина, який катував АТОшників на Харківщині

За наказом «Граніта» українців звозили до створеної агресором катівні, яку облаштували у захопленій будівлі райвідділу поліції. Там людей піддавали жорстоким тортурам, а також тривалий час тримали без їжі та води. Деякі з потерпілих й досі вважаються зниклими безвісті.

Задокументовано, що «Граніт» особисто допитував незаконно ув’язнених, застосовуючи до них психологічне та фізичне насильство, погрожував вбивством, а також примусовою депортацією їхніх родичів до рф. Під час звільнення міста окупаційний «комендант» втік до рф.

СБУ висунула йому підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии