СБУ викрила колаборанта, який працював “дільничним” в окупаційній поліції Куп’янська

Служба безпеки України викрила чергового колаборанта, який під час тимчасової окупації Куп’янська добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами.

Про це повідомив речник СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

Колаборантом виявився мешканець Куп’янська, який під час окупації міста добровільно вступив у співпрацю з ворогом та отримав “посаду” в створеному агресором “управлінні внутрішніх справ”. В окупаційному органі його призначили на посаду “в.о. дільничного інспектора поліції у Куп’янському відділі”.

На цій посаді він брав участь у фабрикуванні справ проти українських патріотів, незаконно вдирався до помешкань місцевих жителів та проводив там незаконні “обшуки”, готував документи для незаконних каральних дій проти українців. Усі ці репресивні заходи на тимчасово окупованій території вчинялися під виглядом охорони громадського порядку.

На Київщині засудили чоловіка, який викрав 4-річну дитину та намагався її зґвалтувати

Перед деокупацією регіону зловмиснику вдалося втекти на територію РФ, де він наразі ухиляється від українського правосуддя. На основі зібраних доказів СБУ повідомила йому про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). За цей злочин йому загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

Викриття та фіксація протиправної діяльності колаборанта були проведені співробітниками СБУ Харківської області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуальним керівництвом Куп’янської окружної прокуратури Харківської області.

Комментарии