СБУ затримала у Харкові прокурора, який вимагав з потерпілих хабарі за розслідування злочинів

У результаті комплексних заходів затримано прокурора однієї з окружних прокуратур Харкова. Як повідомили у пресслужбі СБУ, він налагодив схему одержання хабарів за «активізацію» розслідування кримінальних злочинів.

Співробітники СБУ задокументували, що посадовець вимагав 35 тисяч доларів від потерпілого у справі про шахрайські дії з комерційною нерухомістю. За цю суму прокурор обіцяв чоловіку дати «поштовх» у розслідуванні відповідного провадження, а також накласти арешт на майно та провести низку експертиз. До протиправної діяльності посадовець залучив свою знайому як посередницю для передачі неправомірної вигоди.

У Запорізькій області ДБР викрила прокурора на хабарі

Співробітники СБУ і ДБР затримали прокурора і посередницю у Харкові «на гарячому», під час передачі всієї суми хабаря. Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии