СБУ затримала рекетирів на Запоріжжі, що тероризували автоперевізників та загрожували фізичною розправою (Фото, Відео)

Служба безпеки України припинила діяльність злочинного угруповання, яке залякувало та вчиняло розбійні напади на автоперевізників у Запоріжжі з метою заволодіти їхніми підприємствами та прибутками.

Злочинці, щоб підкорити собі місцеві автопідприємства, вимагали від власників автобусів та водіїв щомісячну “данину” за збереження їхньої комерційної діяльності.

Під час розбоїв зловмисники вчиняли насильство, а також загрожували фізичною розправою, підпалом транспортних засобів та житла.

Одному з автоперевізників рекетири навіть загрожували відрізати вуха та пальці, якщо він не погодиться віддавати частину прибутку.

Зловмисники мали намір розширити свій контроль на всі пасажирські перевезення в регіоні та прилеглих територіях.

За даними слідства, ця організація складалася з п’ятьох мешканців Запоріжжя, деякі з них вже були притягнуті до відповідальності за серйозні злочини.

Росіяни вдарили по військових ЗСУ, яких зібрали на нагородження у прифронтовому селі: у 128-ій бригаді назвали кількість загиблих

Співробітники СБУ затримали зловмисників “на гарячому” під час спроби фізичного нападу на керівника місцевого автопідприємства.

Під час обшуків у помешканнях та автомобілях затриманих була вилучена:

  • незареєстрована вогнепальна та холодна зброя;
  • записи із відомостями про потерпілих та об’єкти подальших нападів;
  • значні суми готівки.

Наразі п’ятеро підозрюваних сповіщені про підозру за статтею 206 частина 2 Кримінального кодексу України (протидія законній господарській діяльності за попередньою змовою групою осіб з загрозою вбивства та заподіянням тілесних ушкоджень та руйнуванням майна). Четверо з них залишаються під вартою.

Паралельно розглядається можливість додаткової кваліфікації злочинних дій цих рекетирів.

Комментарии