СБУ затримала російського шпигуна в лавах ЗСУ, який планував передати напрямки контрнаступу рашистам

Група військової контррозвідки Служби безпеки України виконала успішну спецоперацію на території Дніпропетровщини, в результаті якої було розкрито ще одного агента головного управління генштабу збройних сил російської федерації, відомого як “гру”.

Виявилося, що зрадником був мешканець Енергодара, який приєднався до Збройних Сил України ще до початку повномасштабної російської агресії. Він проходив службу в одному з військових гарнізонів Дніпропетровської області.

СБУ оголосила підозру головному ідеологу рашизму Олександру Дугіну

За даними слідства, російська військова розвідка завербувала його дистанційно в кінці минулого року. Злочинець збирав інформацію про плани українських військ стосовно бойових операцій на фронті.

Незадовго до контрнаступу Збройних Сил України, російський агент отримав від свого “куратора” “термінове” завдання — дізнатися дату початку та основні напрямки українських контрударів.

Крім того, зрадник мав передати окупантам інформацію про маршрути перевезення іноземного озброєння та військової техніки Збройних Сил України на лінію зіткнення.

Також він намагався встановити засоби зв’язку в бойових підрозділах українських військ.

Проте, співробітники Служби безпеки своєчасно викрили російського агента, задокументували його злочини та затримали його під час виконання ворожого завдання.

СБУ затримала “дільничного інспектора” окупаційної поліції на Харківщині

За даними слідства, на початку своєї розвідувально-підривної діяльності зрадник підтримував зв’язок з агресором через свою матір, яка залишилася в тимчасово окупованому Енергодарі та потрапила у поле зору російської військової розвідки.

Згодом зрадника перевели на прямий зв’язок з російською військовою розвідкою через месенджер Телеграм.

На основі зібраних доказів спецслужби Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу України — “державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану”.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. За цими діями йому загрожує довічне ув’язнення.

Комментарии