СБУ затримала “дільничного інспектора” окупаційної поліції на Харківщині

34-річний мешканець Балаклії Харківської області після захоплення міста добровільно пішов на співпрацю з ворогом і отримав «посаду» в місцевому окупаційному «Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области». Про це повідомив спікер Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

У Харкові судитимуть поліцейського-зрадника з Куп’янська, який знущався над атовцями

В окупаційному органі чоловіка призначили «участковым инспектором отдела участковых инспекторов полиции УВД ВГА Харьковской области». З червня до серпня колаборант виконував в інтересах окупантів увесь комплекс протиправних обов’язків: охороняв адміністративну будівлю адміністрації, здійснював контрольно–пропускний режим, оглядав речі громадян, збирав кошти за оренду торгових місць на території «Центрального ринку».

Після звільнення міста зловмисник намагався переховуватись на території регіону, однак співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали. Наразі фігуранту повідомлено підозру за ч. 7 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии