СБУ затримала в Одесі блогера, який був «правою рукою» Стремоусова (Відео)

Кіберфахівці та слідчі Служби безпеки України здійснили затримання пропагандиста, що сприяв ворожій агресії та апелював до захоплення державної влади в Україні. Цей проросійський блогер з Миколаївщини протягом тривалого часу був важливим спільником Стремоусова та активно пропагував деструктивний контент.

Під час окупації частини Миколаївської області та Херсона, Стремоусов включився в діяльність місцевої окупаційної адміністрації рф, а його спільник продовжував поширювати пропагандистські матеріали в соціальних мережах, зокрема на YouTube, Facebook, Instagram та забороненому “Вконтакте”.

Інформувала про логістику ЗСУ: СБУ затримала співробітницю Укрзалізниці, яка “зливала” дані ворогові (Фото)

Ці матеріали заперечували існування української державності та українського народу, дискредитували захисників країни та закликали громадян ухилятися від призову до Сил оборони. Важливою частиною його псевдоінформаційної діяльності було “підхоплювання” центральних рупорів Кремля та розповсюдження їх під прикриттям “позиції” пересічних українців.

Слідчі знайшли ноутбук та 5 мобільних телефонів із доказами підривної діяльності під час обшуків у його місцях проживання в Одесі та Миколаївській області. Також вилучено “посадову інструкцію інформагентства” Стремоусова, де раніше працював затриманий.

Затриманому оголошено підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми.

Комментарии