СБУ затримала зрадника, який «здав» свого батька окупантам (Фото, Відео)

Служба безпеки України затримала депутата однієї із селищних рад на Херсонщині, який під час окупації регіону співпрацював з російськими окупантами.

Зловмисник, який входив до складу забороненої Партії регіонів, один з перших запропонував загарбникам свою «допомогу» у війні проти України. Для цього він масово «здав» окупантам місця перебування учасників руху опору та членів їхніх сімей.

У Бєлгороді ліквідовано колаборанта-українця: невідомі підірвали авто Олександра Слісаренка

Одним із перших, кого «здав» зрадник, був його батько, який мав проукраїнську позицію та виступав проти російської агресії. Чоловіка заарештували та відправили до місцевої російської катівні, де до нього застосовували численні тортури.

За свою зраду зраднику обіцяли посаду в окупаційній адміністрації, створеній на території громади під керівництвом гауляйтера Сальдо.

У псевдоустанові фігурант відповідав за розподіл «гумдопомоги» з рф між прихильниками кремлівського режиму. Також він неодноразово брав участь у розграбуванні будинків місцевих жителів та викраденні людей, які чинили спротив загарбникам та їхнім поплічникам.

Крім того, з власної ініціативи фігурант «чергував» зі зброєю на російських блокпостах та «розквартировував» окупантів у помешканнях громадян, що виїхали на підконтрольну Україні територію.

У Харкові судитимуть працівника «Укренерго», який «зливав» ворогу дані про енергетичні об’єкти

Після звільнення селища зрадник залишився на території громади, але був затриманий співробітниками СБУ.

Наразі йому повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Комментарии