Шахрай з Харківщини ошукав людей на понад 1 мільйон гривень, продаючи неіснуючий товар в Інтернеті

У серпні до поліції у Львівській області звернувся чоловік та повідомив, що його ошукали. Він розповів, що невідома особа шляхом обману під приводом продажу товару в інтернеті заволоділа його грошима у сумі 1700 гривень, які заявник особисто перерахував на банківську картку продавця.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські встановили, що абонентський номер зловмисника на момент вчинення злочину знаходився у селі Лиман Зміївської громади Харківської області.

У Харкові пенсіонерка відділа шахрайкам 18 тисяч гривень в обмін на фальшивки

В ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські викрили чоловіка, причетного до скоєння шахрайства. Ним виявився 18-річний житель села Лиман.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Харківщини, зловмисник створив сайти la-la.top та elen, на яких розміщував інформацію про продаж неіснуючого товару. Потенційним покупцям зловмисник пропонував переказати гроші на банківські картки у вигляді передоплати або повної плати за товар. Після надходження коштів зловмисник видяляв оголошення і блокував акаунт.

Під час обшуків за місцем мешкання підозрюваного правоохоронці вилучили стартові пакети, мобільні термінали, платіжні картки, віртуальні платіжні картки на мобільних пристроях, комп’ютерну техніку та гроші. Встановлена причетність фігуранта більш ніж до 100 фактів шахрайств під приводом продажу неіснуючого товару через інтернет-ресурси. Попередній матеріальний збиток від злочинної діяльності склав понад 1 мільйон гривень.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии