Шахраї з СІЗО ошукали військових, продаючи неіснуючі автомобілі (Фото)

Співробітники кіберполіції Сумщини спільно зі слідчими викрили шахраїв, які ошукували громадян під приводом продажу автомобілів для Збройних Сил України. Зловмисникам оголошено про підозру.

За даними слідства, двоє мешканців Сумщини, які відбувають покарання у СІЗО за вчинення тяжких злочинів, створили шахрайську схему. Вони розміщували оголошення про продаж нерозмитнених автомобілів на популярних онлайн-платформах.

Основною умовою купівлі була передплата у розмірі від 2 до 10 тисяч гривень. Отримавши гроші, фігуранти переставали виходити на зв’язок.

Наразі встановлено 10 потерпілих, у тому числі військовослужбовців ЗСУ, яких встигли ошукати правопорушники. Загальна сума збитків становить близько 200 тисяч гривень.

СБУ та БЕБ викрили незаконну схему продажу пального на Закарпатті, в якій замішаний кум Медведчука (Фото)

Під час обшуків у помешканнях фігурантів та місцях їхнього відбування покарання правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, документацію та грошові кошти.

Організаторам «схеми» оголошено підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до 5 років позбавлення волі.

Тривають слідчі дії з метою встановлення повного кола потерпілих та суми завданих збитків, а також інших спільників фігурантів.

Комментарии