СБУ та БЕБ викрили незаконну схему продажу пального на Закарпатті, в якій замішаний кум Медведчука (Фото)

Служба безпеки України та БЕБ здійснили розкриття масштабної схеми незаконного виробництва та збуту оптових партій пального на Закарпатті. За даними розслідування, до організації цієї схеми причетний депутат обласної ради, який має статус кримінального авторитета в злочинному середовищі.

Депутат є довгостроковим спільником та кумом Віктора Медведчука, та був очільником обласного осередку забороненої партії ОПЗЖ протягом тривалого часу.

Щоб приховати свій зв’язок з нелегальним бізнесом, депутат обласної ради “перевів” нафтопереробний завод на підконтрольну йому компанію в Києві перед початком повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Під час розслідування виявлено, що керівник цієї компанії організував незаконний продаж дизельного пального сумнівної якості, виготовленого на нафтопереробному заводі у м. Мукачево.

Учасники схеми закуповували сировину в українських постачальників та переробляли її на власному заводі. Після цього готовий продукт реалізовувався через мережі АЗС у Київській, Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях без відповідних дозволів та податкових сплат.

Незаконний обіг трофейної зброї на Вінниччині: поліція вилучила 40 видів озброєння (Фото, Відео)

Для приховування цієї схеми організатори вносили недостовірні відомості в фінансово-господарську документацію та звітність. Під час обшуків на таємному нафтопереробному заводі виявлено понад 600 тонн пального та обладнання для його виробництва загальною вартістю практично 150 мільйонів гривень.

Крім цього, під час розслідування в офісах фігурантів знайдено:

  • комп’ютери, мобільні телефони, документи та рукописні записи з доказами незаконної діяльності;
  • печатки фірм, які брали участь в злочинній схемі;
  • готівку в різних валютах загальною сумою понад 3,3 мільйона у гривневому еквіваленті.

Наразі триває розслідування в рамках кримінальної справи, порушеної за двома статтями Кримінального кодексу України: стаття 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів); стаття 212 (ухилення від сплати податків у винятково великих розмірах).

Злочинцям загрожує до 5 років позбавлення волі.

Комментарии