Ситуація на Лимано-Куп’янському напрямку: росіяни стягли 122 тисячі вояк і понад тисячу танків

На Лимано-Куп’янському напрямку зосереджено 122 тисячі особового складу російської окупаційної армії. Від літа сюди додалось близько 10 тисяч окупантів. Про це в етері “Громадського радіо” повідомив керівник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ “Хортиця” Ілля Євлаш.

«Якщо брати загалом весь Лиманський напрямок який ділиться ще на підрозділи — Куп’янський, Лиманський, Сіверський, то загалом там 122 тисячі окупантів, понад тисяча танків, майже дві тисячі бойових броньованих машин, трохи більше ніж тисяча артилерійських систем ствольних та понад 400 реактивних систем залпового вогню. Тобто досить потужне угруповання, однак воно змінилося від кінця літа 2023 року лише на 10 тисяч, відтак приблизно одна бригада додалась. Наші захисники вже давно працюють з такою великою кількістю ворога, вже не перший місяць, навчились застосовувати максимально ефективно нашу зброю”, — розповів Ілля Євлаш.

ЗСУ за добу відбили понад 20 атак росіян на Куп’янському напрямку

В етері телемарафону він також розказав, що російські окупанти підтягують до Куп’янська багато техніки та піхоти, іі ситуація досить складна. На Харківському напрямку для ворога основним населеним пунктом залишається Куп’янськ.

“Туди він продовжує підтягувати всі свої сили, резерви. На цьому напрямку в нього досить багато різної техніки та особового складу. Крім того, і зі сторони РФ вони зараз укріплюють лінію оборони, лінію кордону. Туди підтягнули свої підрозділи Росгвардії, але, звичайно, не для наступальних дій, а більше для унеможливлення прориву”, – сказав Ілля Євлаш.

При цьому наголосив, що окупанти масово застосовують для обстрілу КАБи, свої Су -34, Су-35.

“Нашим хлопцям дуже допомагають FPV- дрони. 60% техніки противник втрачає під час наступів. Наші артилеристи просто “розбирають” окупантів ще під час того, як вони намагаються формувати свої ударні підрозділи, однак їхня кількість залишається проблемою”, – зазначив Євлаш.

За його словами, українсці збудували на цьому напрямку потужні укріплення, лінію оборони з бетонні дотами та інженерними спорудженнями.

“В окупантів браку боєприпасів немає. Вони інтенсивно застосовують свою артилерію. Особливо на тих напрямках, де вони планують свій наступ, підтягують туди свої резерви, зокрема, на Лимано- Куп’янському напрямку. В них є боєприпаси північнокорейські, іранські, які, можливо, не всі хорошої якості, але вони є”, – додав Євлаш.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии