Скандальний проєкт забудови Саржиного Яру: міська влада розгляне інші місця для будівництва

Оголошений раніше тендер спеціалізованого комунального підприємства “Харківзеленбуд” на розробку проєктної документації для будівництва багатофункціонального центру в Саржиному Яру скасували. Про це сьогодні повідомив журналістам заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Харківської міськради Євген Пасенов.

За його словами, департамент не зміг захистити технічне завдання, а саме локацію для будівництва. Багатофункціональний центр, який запланували побудувати, має стати безпечним місцем, де можливо, буде організоване навчання школярів і студентів. Для будівництва шукатимуть нове місце поряд із метро.

Нагадаємо, що 2 серпня 2023 року було оголошено тендер на розробку проєктної документації для майбутньої будівництва. Очікувана вартість робіт становила 7,5 млн грн.

У міськраді прокоментували, що президент України Володимир Зеленський дав завдання створити безпечний простір в місті. Проєкт передбачає будівництво бомбосховища, що зможе прихистити сотні людей, та використовувати приміщення як освітній центр для навчання школярів та студентів. Фінансування проєкту здійснюється виключно коштом державного бюджету: наразі Кабінет Міністрів уже виділив субвенцію на перший етап робіт, а міський бюджет буде залучено лише для фінансування проєктної документації. Згідно з вимогами, проєкт повинен відповідати державним будівельним нормам, що забезпечать стійкість центру до ракетних ударів.

Багато містян обурилися можливою забудовою Саржиного Яру. За словами архітекторки Ольги Клейтман, яка керувала його реконструкцією у 2020 році, центр буде споруджений на площі 1,7 гектара, що складає 10% загальної площі парку.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии