Спецпідрозділ поліції Харківщини отримав новий бронеавтомобіль під назвою “Козак” (Фото, Відео)

Спеціальний транспортний засіб призначений для перевезення дев’яти осіб та має технічні характеристики, що забезпечують захист від крупнокаліберних кулеметів, мін та вибухових пристроїв. Він також оснащений фільтро-захисною системою, що захищає екіпаж від хімічної зброї. Бронеавтомобіль також має великокаліберний кулемет, який надає перевагу в бойових ситуаціях.

Про це у Telegram повідомила пресслужба поліції Харківської області.

9 червня керівник Харківської поліції Володимир Тимошко та начальник управління Корпусу оперативно-раптової дії Олександр Підгайний отримали ключі від нового автомобіля.

Згідно з головою Харківської обласної військової адміністрації Олегом Синєгубовим, проєкт обійшовся приблизно у 13-14 мільйонів гривень. Він дозволить спецпідрозділам Національної поліції більш ефективно виконувати бойові завдання, які стоять перед ними.

“Ми всі пригадуємо 27 лютого. Перший, хто зустрів диверсійно-розвідувальні групи, які заїжджали до міста Харків, це був саме КОРД. Тому, звичайно, що ми мали на меті реалізувати такий проєкт і поповнити їх матеріально-технічну базу ось такими броньованими спеціалізованими автомобілями українського виробництва”, — зазначив Олег Синєгубов.

Познань допомагає Харкову: надано вантаж з кабелями для відновлення інфраструктури (Фото)

Володимир Тимошко, начальник ГУНП в Харківській області, подякував голові обласної державної адміністрації та благодійникам за підтримку проєкту.

“Як показала практика минулого року, поліція воює і буде воювати, захищати своє рідне місто і область. Для того, щоб вони якісно виконували свої функції, такі автомобілі вкрай потрібні. Це саме те, що необхідно для спецпідрозділу, щоб якісно виконувати свою роботу”, — підкреслив керівник поліції Харкова.

За словами Олександра Підгайного, начальника спецпідрозділу Корпусу оперативно-раптової дії, цей транспортний засіб призначений зокрема для забезпечення безпеки особового складу під час виконання бойових завдань, особливо на деокупованих територіях, де є загроза мінування підходів до населених пунктів.

Бронеавтомобіль був придбаний за ініціативою Олега Синєгубова для спецпідрозділу Корпусу оперативно-раптової дії за кошти асоціації газовидобувних компаній України та благодійного фонду Павла Якименка.

Комментарии