Спільна операція СБУ та НАБУ: Депутата підозрюють у продажу землі Національної академії аграрних наук за хабар

Українська Служба безпеки (СБУ) спільно з Національним антикорупційним бюро (НАБУ) викрила чинного народного депутата України у корупційній діяльності.

За заявою правоохоронців, народний депутат вимагав та отримав неправомірну вигоду у розмірі 85 тисяч доларів США від бізнесмена. На заміну за ці гроші депутат обіцяв забезпечити бізнесменові можливість використання державних земельних ділянок Національної академії аграрних наук України.

Дії народного депутата були документовані правоохоронцями, і він був викритий “на гарячому” під час отримання першої частини хабаря.

Воєнкома з Донецького ОТЦК, який організував схему збагачення, заарештовано за рішенням суду (Фото)

Згідно з інформацією, розслідування ведеться за статтею 368 частина 4 Кримінального кодексу України, яка стосується прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Питання про повідомлення підозри народному депутату та його спільникам залишається на розгляді.

Триває розслідування з метою встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних осіб до відповідальності. Якщо вони визнаються винними, їм загрожує до 12 років позбавлення волі, а також можливість конфіскації майна.

Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та за сприяння Генерального прокурора.

Комментарии