Співачці Чичеріній пред’явлено підозру у підтримці російської агресії та погрозах українцям концтаборами

Служба безпеки України (СБУ) оголосила російській співачці Юлії Чичеріні підозру у підтримці збройної агресії рф та загрозами українцям стосовно сибірських концтаборів.

За даними слідства, вже напередодні 2023 року Чичеріна розмістила відеозвернення на своєму YouTube-каналі, де закликала військовослужбовців Збройних Сил України здаватися в полон російським окупантам. Вона також виступала з загрозами українським захисникам щодо їхнього можливого ув’язнення в російських концтаборах у Сибіру.

Це відеозвернення підхопили пропагандисти з центральних російських медіаресурсів, воно також було поширено на каналах терористичних організацій “л/днр”.

Після теракту, який вчинив агресор в місті Оленівка, Чичеріна відвідала тимчасово окуповане селище та влаштувала там концерт. Під час цього виступу вона закликала місцевих жителів приєднатися до окупантів, супроводжуючи це “гаслами”, в яких виправдовувала тимчасову окупацію частини України.

Російський агент, який шпигував для рф на Харківщині та Донеччині, отримав 12 років тюрми (Фото)

Мовно-лінгвістична експертиза, проведена СБУ, підтвердила факти підривної діяльності співачки на користь рф.

На підставі зібраних доказів, слідчі СБУ висунули обвинувачення Чичеріні за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України);
  • ч. 1 та ч. 2 ст. 332-2 (незаконне перетинання державного кордону України);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

Важливо відзначити, що в березні 2022 року Чичеріна незаконно потрапила до тимчасово окупованого Енергодара, де зняла прапор з будівлі місцевої мерії. Тоді їй було пред’явлено обвинувачення за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України);
  • ч. 1 ст. 338 (наруга над державними символами).

Зловмисниці загрожує довічне позбавлення волі.

Комментарии