Співпрацювала с російськими терористами: СБУ затримала на Харківщині депутатку від ОПЗЖ

Служба безпеки України у Харківській області під час стабілізаційних заходів на деокупованій території затримала місцеву депутатку від забороненої партії “ОПЗЖ”. Депутатка добровільно співпрацювала с російськими терористами під час тимчасової окупації деяких районів Харківщини.

Про це повідомляє речник СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

СБУ оголосила підозру в державній зраді депутатці Ізюмської районної ради від ОПЗЖ

Відомо, що колаборантка – мешканка Куп’янського району, діюча депутатка Великобурлуцької селищної ради від забороненої “ОПЗЖ”. До депутатства вона була головою сільради в одному з населених пунктів своєї громади.

Під час тимчасової окупації колаборантка добровільно пішла на співпрацю с терористами; вона погодилася виконувати вказівки окупантів та була призначена “в.о. помічника начальника Великобурлуцького територіального управління Тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області”. Там вона брала участь у нарадах “керівників” тимчасово окупованих територій, впроваджувала “рішення” окупаційної влади на території свого населеного пункту, скликала “збори” місцевих мешканців.

Мешканка Краматорська наводила російські ракети на лікарні і гуртожитки — СБУ

Після деокупації колаборантка залишилася в селі, думаючи, що уникне покарання, але СБУ врешті-решт викрила та затримала її. Наразі жінці повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), суд ухвалив рішення тримати підозрювану під вартою.

Комментарии