Стала «директоркою» ліцею при окупантах і впроваджувала стандарти освіти рф: на Харківщині судитимуть вчительку

Судитимуть ще одну освітянку, яка співпрацювала з ворогом під час окупації Куп’янщини. Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, до повномасштабного вторгнення рф в Україну жінка працювала вчителем. «Подружившись» з окупантами, вона отримала підвищення.

За даними слідства, у червні минулого року зрадниця обійняла посаду «в.о. директора «Гусинского лицея Кондрашовского сельского совета ВГА Купянского района». Новоспечена «директорка» ліцею повідомила вчителям про впровадження у навчальному закладі стандартів освіти рф та зібрала списки педагогів, готових працювати на таких умовах.

З’їздила у РФ на курси і впроваджувала російську освіту: “директорку ліцею” на Харківщині відправили під цілодобовий домашній арешт

Прокурори направили до суду обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Санкція статті передбачає покаранння у вигляді виправних робіт або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии