З’їздила у РФ на курси і впроваджувала російську освіту: “директорку ліцею” на Харківщині відправили під цілодобовий домашній арешт

34-річна уродженка села Оскіл Ізюмського району з липня по вересень минулого року добровільно займала посаду так званого в. о. директора комунального закладу “Опорна школа Оскільский ліцей” Оскільської селищної ради Ізюмського району при окупаційній владі.

Як повідомили в Харківському антикорупційному центру, жінці повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України), суд обрав їй запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. Прокуратура вимагала для зрадниці тримання під вартою строком на 60 днів, без визначення розміру застави. Тому на цю ухвалу суду прокуратура подала апеляційну скаргу.

Готував “референдум” про приєднання до РФ: звільненого з-під варти колаборанта з Вовчанська знову арештували

Підозрюваною є Ірина Рєзнік. Як з’ясувало слідство, вона впроваджувала стандарти освіти держави-агресора, організувала роботу Оскільського ліцею при окупаційній владі російською мовою та за підручниками рф. Також слідство установило, що Рєзнік пройшла так звані “курси перепідготовки” кадрів освіти за російськими стандартами у Курську і Бєлгороді.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі