Стало відоме ім’я адвоката з Харківщини, якого судять за державну зраду

На 21 грудня в Чугуївському міському суді Харківської області призначене судове засідання по справі, в якій у державній зраді обвинувачується адвокат. За даними Харківського антикорупційного центру, мова йде про 29-річного адвоката, уродженця села Хотімля Чугуївського району Володимира Голієнка.

Із тексту підозри відомо, що Голієнко наприкінці лютого – початку березня 2022 року встановив контакт з особою зі спецслужб рф через месенджер “Телеграм”.

До адвокатської діяльності (отримав свідоцтво Ради адвокатів Полтавської області у 2019 році, навчався в Національному юридичному університеті ім. Я. Мудрого) він проходив військову службу в Управлінні СБУ в Харківській області в період з лютого 2017- по червень 2018 років. Спочатку працював оперуповноваженим відділу у Чугуєві, потім – інженером експлуатаційного сектору ІАВ Управління. Звільнили Голієнка-військовослужбовця за систематичне невиконання умов контракту. На своїй сторінці у Фейсбуці він повідомляв, що з липня 2020 року почав жити у Києві.

Із березня 2022 року Голієнко надавав допомогу військовослужбовцям збройних сил рф на території окупованої Вовчанської громади. Зокрема, забезпечував спецзасобами для ведення бойових дій, перевозив їх на власному позашляховику Mitsubishi Pajero Wagon. Голієнко, не приховуючи своєї лояльності та бажання “служити” військовим держави-агресора, передавав їм радіостанції, біноклі, тактичні окуляри та навушники, аптечки та інше спорядження. Відбувалось це на центральній площі у Вовчанську. Про виконану роботу Голієнко звітував у телефонному режимі своєму російському куратору.  

Також адвокат “зливав” окупантам інформацію про місця дислокації підрозділів Збройних Сил України на Харківщині. 

Як повідомляли раніше в обласній прокуратурі, обвинувачений переховується від українського правосуддя на території рф. Його судять заочно у Чугуївському міському суді Харківської області. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічного позбавленням волі з конфіскацією майна. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии