Столичні правоохоронці затримали банду псевдополіцейських (Фото, Відео)

Національна поліція повідомила про затримання групи злочинців, які під виглядом поліцейських, здійснювали напади на громадян, вимагали гроші та цінне майно під загрозою фізичної розправи або залякування.

За даними розслідування, зловмисники вибирали своїх “жертв” біля їхніх місць проживання. Наприклад, одного чоловіка вони підстерігали у дворі багатоквартирного будинку, побили його, погрожуючи пістолетом, відібрали мобільний телефон та ключі від квартири. Інші спільники групи вилучили цінні речі з його житла.

Харків’янин під виглядом волонтера вивозив із зони бойових дій зброю та боєприпаси

Крім того, злочинці вимагали грошові відшкодування від 25-річного киянина, звинувачуючи його у торгівлі наркотиками. Під загрозою проблем з поліцією та фізичної насильницької поведінки, вони змусили чоловіка сплатити їм 10 000 доларів США. Згодом, зловмисники продовжували вимагати від нього ще 120 000 гривень як компенсацію за їхні “послуги”. У такий спосіб злочинці отримали понад 500 000 гривень.

У ході санкціонованих обшуків представники Нацполіції України вилучили у псевдоправоохоронців зброю, набої, гроші та елементи форменого одягу різних відомств.

Розслідування справи продовжується.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Комментарии