Суд арештував батька та сина, які розстріляли поліцейських на Вінничині

За клопотанням прокурорів обом підозрюваним у розстрілі поліцейських – 26 та 52-річному військовослужбовцям – суд обрав безальтернативний запобіжний захід у виді тримання під вартою. Їм інкриміновано вбивство і замах на життя поліцейських, незаконне поводження зі зброєю та дезертирство.

На суді підозрюваний Валерій Василаке заявив, що стріляв його син, передала “Gazeta.ua“.

“Вистрілив син, він мені сказав, що подумав, що поліцейський застрелив мене”, – сказав Василаке-старший. Додав, що зброю, яку вони везли, теж вкрав син.

“Хотіли просто сховати, щоб було”, – сказав Василаке-старший.

Однак прокурор на засіданні заявив, що стріляв саме батько.

“Він зробив мінімум чотири постріли в поліцейського. Після скоєння злочину саме він викинув в озеро, яке розташоване неподалік їхнього будинку, боєприпаси, що вони перевозили, а саме гранати”, – каже сторона обвинувачення.

Василаке-старший повідомив, що вони з сином хотіли виїхати з України.

“Хотіли виїхати до Молдови, але я розумів, що це не реально”, – заявив він.

Також чоловік сказав, що дуже шкодує про скоєне.

“Не розумію, як так сталося. Якби можна було все повернути, я б поміняв своє життя на життя поліцейського, скільки мені тут залишилося”, – заявив Василаке.

Нагадаємо, уночі 20 квітня працівники поліції зупинили для перевірки невідомий автомобіль темного кольору. В авто було двоє чоловіків. Вони відкрили вогонь по поліцейських. Від отриманих поранень загинув 20-річний поліцейський, його напарник отримав пораненння.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии