Суд арештував продукцію заводу російського мільярдера, яку намагалися ввезти через Харківську область

В Україні за рішенням суду конфіскували металопродукцію вартістю майже 3 млн гривень, виготовлену російською компанією «Кіберсталь». Власником фірми є російський мільярдер Андрій Комаров, до якого рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 19 жовтня 2022 року застосовані санкції строком на 10 років, у тому числі обмеження торговельних операцій.

Як повідомили у пресслужбі Держбюро розслідувань, металопродукція прибула до Харківської області перед початком повномасштабного вторгнення рф у 2022 році за замовленням одного з українських підприємств, проте розмитнена не була та перебувала на складах української митниці. Вже у 2023 році українська компанія, використовуючи фірми-прокладки, намагалась розмитнити російський товар, проте через своєчасне реагування правоохоронців зробити це не вдалось. 

Нацполіція передала ЗСУ арештовані двигуни до танків та броньованих машин вартістю понад 23 млн грн (Фото, Відео)

Наразі триває передача російського майна в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Такрож триває комплекс необхідних заходів з метою притягнення до відповідальності осіб, які намагалися робити бізнес з окупантами.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии