Суд у Харкові зобов’язав повернути громаді землю під пам’ятником археології

Прокуратура через суд апеляційної інстанції зобов’язала ТОВ повернути земельну ділянку, на якій розташована пам’ятка археології місцевого значення Поселення Харків

Суд апеляційної інстанції підтримав позицію Салтівської окружної прокуратури Харкова та задовольнив позовну заяву про визнання незаконним і скасування рішення органу місцевого самоврядування, визнання недійсним договору купівлі-продажу, зобов’язання повернути земельну ділянку вартістю понад 350 тис. грн. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

В Харькове суд обязал застройщика снести жилой комплекс и вернуть землю

Встановлено, що на підставі рішення Харківської міськради між органом місцевого самоврядування та ТОВ було укладено договір купівлі-продажу земельної ділянки, розташованої на майдані Фейєрбаха. Зазначена ділянка розташована в межах пам’ятки археології місцевого значення Поселення Харків, внесеної до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Відповідно до вимог законодавства, перебування земельної ділянки в межах пам`ятки археології виключає можливість її перебування у приватній власності.

У зв’язку з цим прокуратура звернулась з відповідним позовом до Господарського суду Харківської області, у задоволенні якого було відмовлено. Не погодившись із зазначеним рішенням, прокурори подали апеляційну скаргу до Східного апеляційного господарського суду, яку задоволено.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии