Суд виніс вирок мешканцю Ізюма, який забив до смерті сусіда по укриттю

У травні цього року 46-річний чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, разом з іншими мешканцями міста Ізюм, ховався від обстрілів окупантів у бомбосховищі. У нього виник конфлікт з 28-річним сусідом по укриттю. У ході сварки зловмисник підібрав дерев’яну палицю та став бити нею потерпілого по голові і кінцівках. Усього він наніс не менше 11 ударів.

Лікарі швидкої допомоги, які приїхали за викликом, констатували смерть 28-річного чоловіка. Зловмисник був затриманий правоохоронцями на місці події.

Конфлікт у підвалі: під Харковом чоловік намагався підпалити жінок на очах у дітей

Встановлено, що для вирішення суперечок чоловік застосував фізичну силу не вперше. Так, 11 березня цього року зловмисник прийшов у гості до свого знайомого. Вони разом сіли за стіл, на якому зокрема були присутні алкогольні напої. Коли «вечірка» набрала обертів, між господарем домоволодіння і гостем виникла сварка.

Зловмисник штовхнув друга, від чого той впав. Чоловік став бити потерпілого по голові, той намагався захиститися від ударів, прикриваючись долонями рук. Однак зловмисник не зупинився. Навпаки, він схопив шматок цегли, що лежала поруч з пічкою, і декілька разів вдарив ним господаря будинку також у область голови, завдавши йому тілесні ушкодження.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину. Дзержинський райсуд Харкова визнав винним чоловіка в умисному вбивстві та нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 121 КК України) та призначив покарання у виді 7 років позбавлення волі. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии