Суд заочно арештував ексдепутата Харківської міськради, який керував окупаційною “адміністрацією Харківського району”

Київський райсуд міста Харкова 6 квітня ухвалив заочно обрати запобіжний захід у втгляді тримання під вартою (без визначення розміру застави) 57-річному Ігорю Телятнікову, який займав посаду так званого “в.о. голови” окупаційної адміністрації Харківського району. Про це стало відомо з сайту Генпрокурора України. Суд також надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно Телятнікова.

Як повідомили в “Харківському антикорупційному центрі”, Ігоря Телятнікова тричі обирали депутатом Харківської міськради. У 2006 та 2010 роках Телятніков обирався депутатом міськради від “Партії регіонів”, а у 2015 році пройшов до міськради від “Відродження” Кернеса, але відмовився від мандата заради того, щоб до міськради потрапив Олександр Новак та став секретарем.

Співпрацювала с російськими терористами: СБУ затримала на Харківщині депутатку від ОПЗЖ

Під час балотування в 2015 році Телятніков вказував, що він є директором харківського ТОВ “Ледлідлайф”, яке займається виробництвом електричного освітлювального устатковання. У грудні 2014 року Телятніков заснував в російському Бєлгороді фірму з такою ж назвою. Вона теж займається виробництвом електричних ламп та освітлювального устаткування. Наприклад, у 2019 році російська фірма принесла 1,9 млн. рублів чистого прибутку. На момент співпраці Телятнікова з окупантами в 2022 році він був і директором, і власником російської фірми.

У прокуратурі також підтивердили, що Телятніков будував бізнес в Бєлгороді, сплачуючи податки до бюджету РФ і фінансуючи таким чином війну в Україні.

За інформацією ХАЦ, окупанти призначили Телятнікова на посаду наприкінці червня. В тексті підозри вказано, що Телятніков був звільнений 2 вересня 2022 року з так званої посади “голови тимчасової цивільної адміністрації Харківського району” з місцем дислокації у селищі Козача Лопань. На його місце окупанти призначили колаборанта з Липців Олексія Подорожного.

Ігор Телятніков після свого “призначення” у окупантів став героєм пропагандистського відео, де розповідав про обстріли окупованих територій “з боку українських силовиків”.

Телятніков вперше, як депутат міськради, “засвітився” в 2006 році, коли керував разом з Максимом Мусєєвим діями молодиків спортивної статури на Клочківській, коли ті побили десятки людей. Історія стосувалась будівництва супермаркету “Таргет”. Тоді на місце побоїща приїхали і Геннадій Кернес, і Михайло Добкін. Прописаний Телятніков в будинку на вулиці Валентинівській, 20-Б.

За даними слідства, Телятніков всебічно співпрацював з окупаційною “адміністрацією Харківської області”, зокрема беручи участь у нарадах під керівництвом представників рф. Йому повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України: добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии