Судитимуть чоловіка, який вкрав з банківської карти своєї дівчини понад 1 мільйон гривень

27-річного чоловіка судитимуть за фактами крадіжки та несанкціонованого втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем (ч. 5 ст. 185, ч. 5 ст. 361 КК України). Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

За даними слідства, з січня 2023 року обвинувачений обкрадав свою співмешканку. Знаючи, що його дівчина має на банківському рахунку значну суму грошей, які отримала в якості дивідендів від ведення господарської діяльності, чоловік вирішив заволодіти ними. Довіряючи коханому, потерпіла не приховувала від нього пароль від телефону. Маючи доступ до девайсу дівчини, зловмисник знайшов у налаштуваннях телефону ідентифікаційні дані, необхідні для доступу до онлайн-банкінгу. 

У Києві затримали хакерів, які знімали гроші з банківських рахунків вкладників

Чоловік переказував гроші з рахунку дівчини на свою карту. Транзакції проводив різними сумами із січня по березень цього року. Щоб не залишати слідів, обвинувачений видаляв сповіщення з телефону потерпілої.

Усього чоловік вкрав з рахунку дівчини понад 1 млн грн. Ці гроші він клав на криптогаманець та витрачав їх на покупки.

За клопотанням прокурорів зловмиснику було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Справу розглядатимуть у Дзержинському районному суді Харкова.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии