Судитимуть харків’янку, яка допомагала ухилянтам уникати мобілізації та вимагала хабарі від дійсно непридатних

За даними слідства, обвинувачена за проханням 37-річного чоловіка «організовувала» проходження військовозобов’язаними особами медкомісії, за результатами якої їх визнавали непридатними до проходження військової служби і знімали з військового обліку. У подальшому вони отримували можливість безперешкодно виїжджати за кордон. Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, вартість такої послуги вартувала від 3 до 5 тисяч доларів. 

Мешканцю Харківщини дали 3 роки тюрми за ухилення від мобілізації 

Більше того, зловмисники отримували гроші від осіб, які за станом здоров’я дійсно не мали проходити військову службу. Зокрема встановлено, що ділки повідомили потерпілому, який має вади зі здоров’ям, що самостійно той не зможе пройти обстеження, військово-лікарську комісію та знятись з військового обліку. 

За підготовку документів щодо медичного обстеження, отримання відповідних медичних висновків та подальше зняття з військового обліку зловмисники оголосили суму в розмірі 3000 доларів. Здійснюючи психологічний тиск, ділки заявили, що у разі відмови передати гроші потерпілого відправлять у найгарячішу точку проведення бойових дій. Усього вони встигли отримати від потерпілого 2000 доларів.

Жінки вбвинувачують в одержанні неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави та місцевого самоврядування (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Її судитимуть у Ленінському райсуді Харкова.

Триває досудове розслідування стосовно інших учасників оборудки. Так, серед підозрюваних — голова військово-лікарської комісії, якому інкримінують службове підроблення , та двоє членів ВЛК і співробітник лікарні — вони підозрюються у складанні завідомо підроблених офіційних документів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии