Судитимуть освітянку, яка впроваджувала освітні стандарти держави-агресорки

Куп’янська окружна прокуратура Харківської області затвердила та передала до суду обвинувальний акт проти 55-річної жінки за колабораційну діяльність (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, під час окупації м. Куп’янськ викладачка одного з місцевих ліцеїв допомагала окупантам впроваджувати освітні стандарти держави-агресора.

Жінка згодилась на пропозицію загарбників та у червні минулого року добровільно стала “в. о. директора” навчального закладу, створеного на базі ліцею.

Колаборантка інформувала вчителів та батьків учнів про впровадження в навчальному закладі стандартів освіти рф та далі викладання предметів виключно російською мовою.

Інформувала про логістику ЗСУ: СБУ затримала співробітницю Укрзалізниці, яка “зливала” дані ворогові (Фото)

Також обвинувачена організувала підготовку приміщень до навчального року, склала відомість про виготовлення свідоцтв про повну загальну середню освіту для учнів особистим підписом.

Крім того, “директорка” підготувала атестати про основну загальну освіту російського зразка для випускників ліцею.

Справа буде розглядатися у Червонозаводському районному суді м. Харкова.

Викриття протиправної діяльності було проведено спільно зі слідчими Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Комментарии