Супроводжував колони техніки росіян і відбирав авто у місцевих: висунули підозру експоліцейському з Харківщини

24-річному колишньому поліцейському заочно оголосили підозру в державній зраді. Як встановило слідство, під час захоплення російськими військовими Купʼянського району на той момент діючий правоохоронець добровільно та свідомо перейшов на бік ворога. Вже на третій день повномасштабного вторгнення РФ на територію України він на службовому автомобілі супроводжував колони військової техніки окупантів по території Куп’янська, а також селищ Ківшарівка та Куп’янськ-Вузловий. Про це повідосили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Поліцейську-зрадницю з Харківської області засудили до 15 років увʼязнення з конфіскацією майна 

Згодом зрадник допомогав окупантам будувати на території захопленої Купʼянщини “правоохранительную систему”. Підозрюваний оформлював матеріали про правопорушення відповідно до російського законодавства, ніс службу на блокпостах, збирав пояснення у осіб тощо. Також він незаконно відбирав авто у місцевих мешканців та передавав їх окупантам.

У липні 2022 року зрадник обійняв посаду “и. о. инспектора дорожно-патрульной службы группы дорожно-патрульной службы отдела государственной инспекции безопасности дорожного движения”. Через декілька місяців український експоліціянт отримав нову псевдопосаду та став вже “полицейским (водителем) 1 отделения отдельного взвода патрульно – постовой службы полиции Отдела полиции №1 (дислокация г. Купянск)”. За роботу на ворога він встиг отримати близько 80 тисяч російських рублів.

Напередодні деокупації Харківщини зрадник втік у Росію, де й нині переховується від українського слідства. Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии