Священник УПЦ (МП) у Херсоні торгував російською зброєю та боєприпасами (Фото, Відео)

Служба безпеки України разом із Національною поліцією провела операцію, під час якої був затриманий настоятель одного з храмів УПЦ (МП) в Херсонській області. Виявилося, що священник таємно здійснював торгівлю зброєю та боєприпасами, які залишилися від російських бойовиків після їх відступу перед українським контрнаступом.

Повідомляється, що “духовний діяч” приховував ворожі арсенали у двох схронах. Один із них навіть розташовувався безпосередньо на будівельній ділянці нового храму УПЦ (МП) в Херсоні.

Працівники СБУ здійснили затримання настоятеля, спостерігаючи за ним на кожному етапі, і фіксуючи спробу продажу двох переносних зенітно-ракетних комплексів “Ігла” з відповідним обладнанням.

Крім того, священник пропонував своїм покупцям придбати боєприпаси для ручних протитанкових гранатометів РПГ-7. Вартість цих засобів заразу в оцінці продавця становила 115 тисяч гривень.

За інформацією правоохоронців, злочинець знаходив своїх покупців завдяки своїм зв’язкам, включаючи контакти в кримінальних колах.

На Харківщині поліція вилучили у чоловіка гранату та наркотики (Фото)

Можливість потрапляння такої великої кількості зброї до рук злочинців могла створити серйозні загрози для безпеки в Херсоні, включаючи можливі провокації з боку російських спецслужб.

Під час обшуку схрону на території будівництва нового храму УПЦ (МП) в Херсоні було вилучено 5 пострілів та 2 порохових заряди для гранатометів. Другий схрон знаходився у підвалі дев’ятиповерхового будинку, і там знайшли:

  • кулемет і автомат Калашникова з комплектуючими;
  • 3 бойові гранати Ф-1;
  • майже 7 тисяч набоїв до автоматичної зброї, включаючи великокаліберні.

Зараз настоятелю повідомлено про підозру згідно зі статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами), і йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує до 7 років ув’язнення.

Усю вилучену зброю та боєприпаси відправлено на експертизу, після чого вони будуть передані Збройним Силам України для використання на користь країни.

Комментарии