У Чернівцях затримали членів міжрегіональної наркоорганізації (Фото, Відео)

У Чернівцях правоохоронці затримали членів міжрегіональної наркоорганізації, яка займалася виготовленням та розповсюдженням амфетаміну на території кількох областей.

Серед підозрюваних — утриманець виправної установи на території Вінницької області та шестеро його спільників, які знаходилися на волі.

Як встановили слідчі, 39-річний засуджений організував діяльність злочинної організації, яка займалася виготовленням та розповсюдженням психотропних речовин. Наркотичні засоби збували на території Житомира, Чернівців та області, а також у столиці.

Заборонені речовини фігуранти пересилали територією України за допомогою поштових сервісів, де на місцях розфасовували та збували товар серед населення.

Для ведення звітності керівник чернівецької ланки злочинної групи залучив до протиправної діяльності свою співмешканку. Вона відповідала за «бухгалтерію» угруповання та проводила грошові розрахунки з фігурантами.

Поліція Харкова направила до суду обвинувальний акт за зберігання наркотичних засобів

Поліцейські спільно з працівниками СБУ провели 14 обшуків на території кількох регіонів за місцями проживання, в транспортних засобах фігурантів та у виправній колонії на Вінниччині. Вилучили предмети для виготовлення та фасування амфетаміну, 250 тис. грн, мобільні телефони, ноутбуки, банківські картки та «чорнові» записи.

Шістьох ділків із волі правоохоронці затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. На підставі зібраних доказів організатору та членам злочинної організації повідомлено про підозру за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до протиправної діяльності.

Комментарии