У Дніпрі у працівників АЗС видурили понад 50 тонн пального під виглядом допомоги військовим

Встановлено, що до організованої групи входило шестеро військовослужбовців та четверо цивільних громадян. Вони підробляли листи від імені керівництва однієї із військових частин. У листах представників АЗС просили надати пальне для, начебто, виконання бойових завдань підрозділами ЗСУ. Про це повідомили у пресслужбі Держбюро розслідувань.

Представники АЗС протягом 4 місяців надавали за цими липовими листами паливо, не підозрюючи обману. Всього було надано понад 50 тонн бензину та дизельного пального загальною вартістю 2,5 млн гривень. Це пальне ділки перепродавали на території Дніпропетровської області.

Шахрайство під маскою благодійності: Подружжя з Миколаївщини обкрадало підтримуючих ЗСУ (Відео)

Працівники ДБР повідомили учасникам організованої групи про підозру у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах та використанні завідомо підробленого документа (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 КК України). У фігурантів вилучені чорнові записи, підроблені штампи та печатки військової частини.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів фігурантам. Встановлюється повне коло причетних до злочину осіб.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии