У Харківській області може з’явитися селище Чикаго

У Чкалівській громаді Чугуївського району днями завершилися громадські слухання щодо перейменування населених пунктів. Їх підсумки підбили на засідання топонімічної комісі.

Обговорення велося не дуже активно, зокрема, щодо перейменування селища Чкаловське внесли пропозиції тільки 110 жителів громади. Найбільше голосів набрало дві назви – Чикаго і Слобідське. Про це повідомив виконавчий комітет Чкаловської громади у Facebook.

“У нас люди з гумором і це добре, коли навіть у такий час не скиглимо, а шуткуємо. Але вважаю, що слід зупинитися на назві Слобідське. Наша місцевість відноситься до Слобідської України з давніх давен, ми маємо впроваджувати українство, бо ми українці”, – сказав заступник начальника селищної адміністрації Вадим Суманєєв.

Депутати Первомайського на Харківщині знову провалили голосування за перейменування міста та посварилися через українські книжки

З цією пропозицію погодилася топонімічна комісія, але для дотримання процедури до Верховної Ради України будуть надіслані всі пропозиції. Тож, останнє слово за народними депутатами.

Щодо перейменування села Коробочкине, то 86% жителів виступають за те, щоб залишити назву незмінною.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии