У харківському сквері виявили несанкціонований цвинтар домашніх тварин (Фото)

У сквері, розташованому між вулицями Танкопія, Харківських дивізій та Жасминовим бульваром, що на Нових Будинках, поряд з багатоповерхівками, місцеві жителі влаштували цвинтар домашніх тварин. Незважаючи на те, що цей сквер вважається зоною для відпочинку та прогулянок, місцеві прозвали його “Собаче поле”. Про це повідомили у КП “Центр поводження з тваринами”.

Скоріш за все власники померлих тварин не розуміють, яку шкоду вони завдають природі і які страшні наслідки несуть такі дії. По-перше – це забруднює навколишнє середовище, грунтові води, грунт, повітря – все це отруююється продуктами розпаду тіла тварин. По-друге – у ґрунт та грунтові води потрапляють небезпечні віруси та бактерії, від яких могла померти тварина. А саме шокуюче, що іноді захоронені рештки виривають з могил та розтягують по всьому скверу безпритульні собаки або лисиці, що мешкають поряд у парку “Зустріч”. Мабуть зайве казати як жахливо виглядає ця “картина”, – розповіли у КП.

Під Харковом у пожежній частині прихистили хатніх тварин, яких покинули господарі (Відео)

У КП також зазначають, що власник померлої тварини повинен передати труп до підприємства, що може здійснювати утилізацію, кремацію або поховання. Заборонено викидати трупи собак та котів у контейнери для збирання сміття та захоронювати їх у не відведених для цього місцях.

На даний час харківське КП “Центр поводження з тваринами” за адресою пр. Гагаріна, 358 приймає померлих домашніх улюбленців на кремацію із подальшим захороненням праху в колумбарії для тварин. Щоб здати рештки тварини потрібно зателефонувати +38 050-786-79-55 або за безкоштовним номером 0-800-50-43-13.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии