У Харкові комунальне підприємство планує заплатити 17 мільйонів за рибу по завищеній ціні — ХАЦ

Комунальне підприємство “Комбінат дитячого харчування” планує укласти угоду з ТОВ “Надія-92” на постачання риби вартістю 17,5 млн грн. Бенефіціаркою фірми-постачальника була директорка цього ж КП Надія Тимофєєва. Про це стало відомо з сайту “Prozorro”, поінформували в Харківському антикорупційному центрі.

Комунальне підприємство хоче купити 115 850 кілограмів замороженого хеку. Попри суттєву суму тендеру, інші учасники на торги не прийшли. Один із потенційних учасників повідомив у системі “Prozorro” про дискримінаційні умови: наприклад, у договорі буде вказано, що у випадку, якщо замовник сплачує вартість товару з запізненням, то штрафні санкції не будуть накладатись.

Міська поліклініка №9 у Харкові закупила спеціальне дитяче харчування за завищеними цінами

Щодо ціни: пропозиція ТОВ “Надія-92” склала 151,50 гривень за кілограм риби з ПДВ. Це досить висока ціна на хек. Для порівняння, в “АТБ” хек зараз продають по 123,5 гривні за кілограм. Подібна ціна і на рибних базах.

Для порівняння у Харкові міська клінічна багатопрофільна лікарня № 17 нещодавно уклала угоду на купівлю такої риби по 106 гривень за кілограм з ПДВ. Інститут медичної радіології та онкології в Харкові уклав угоду на придбання риби по 110 гривень за кілограм без ПДВ.

Навіть якщо порівнювати з цінами у супермаркетах, то переплата харківських комунальниках на цій рибі складе понад 3 мільйона гривень.

ТОВ “Надія-92” записане на Любов Кононенко, директором є Ірина Воротинцева. Але раніше засновником фірми була Надія Тимофєєва, яка нині займає посаду директора КП “Комбінат дитячого харчування”. У своїй декларації за 2022 рік Тимофеєва вказала, що є бенефіціаром созвучної приватної фірми “Надія-92”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии