У Харкові облрада з другої спроби взяла на баланс УкрНДІпротезування

Харківська обласна рада дала згоду на прийняття майнового комплексу Державного некомерційного підприємства “Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації” з державної власності у спільну власність територіальних громад Харківської області. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

“Цей Центр має унікальну матеріально-технічну базу, кваліфікований персонал, здатен розробляти та впроваджувати нові методики відновлення рухових функцій, проводити комплексні реабілітації пацієнтів з патологією опорно-рухового апарату, в тому числі отриманою внаслідок вогнепальних та мінно-вибухових поранень. Сьогоднішнє рішення депутатів дасть початок реалізації надзвичайно актуального соціального проєкту зі створення діючого Центру реабілітації та протезування. Центр вкрай потрібний як захисникам України, які отримали поранення, так і цивільним мешканцям Харківщини, які постраждали від ворожих обстрілів”, – зазначив Олег Синєгубов.

За його словами, від початку повномасштабної війни більше 150 мешканців Харківщини, в тому числі діти, перенесли ампутації та потребують протезування та реабілітації.

Нагадаємо, у липні на сесії Харківської облради розглядалося питання передачі до власності громад Харківської області Державного некомерційного підприємства “Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації”. Питання передачі підприємства на баланс області ініціювала Харківська ОВА, отримала на це попередню згоду Фонду державного майна та було досягнуто домовленість з МОЗ щодо фінансування діяльності центру. Однак через те, що депутати від фракції “Успішний Харків” не голосували за це питання, рішення не набрало потрібної кількості голосів та не було прийняте.

У серпні стало відомо, що науково-дослідний інститут в комунальну власність міста хоче взяти Харківська міська рада.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии