У Харкові попрощаються із волонтерами, які загинули від удару росіян по Куп’янську під час евакуації мешканців

Прощання з Сергієм Шалигіним та Вадимом Забарою відбудеться біля молодшої школи на вулиці Академіка Вальтера, 2 (початок об 11:00). Про це повідомили у громадській організації “П’ятихатки-БАМ”.

19 вересня російські окупанти завдали удару керованою авіабомбою по Куп’янську Харківської області, влучивши в автомобіль, на якому волонтери евакуювали мешканців Куп’янського району. Загинули волонтери Сергій Шалигін, Вадим Забара та чотири людини, яких евакуювали.

На місці ракетного удару в Куп’янську знайшли тіла ще двох загиблих людей (Відео)

“Ми довгий час не надавали розголосу темі евакуацій, підтримуючи задля безпеки режим тиші. Майже два останніх місяці волонтери ГО “П’ятихатки-Бам” брали участь в евакуації мешканців Куп’янського району та Вовчанська. У напружені дні були задіяні всі волонтери та машини, які ми могли долучити до цієї справи. На допомогу прийшов також і Вадим Забара під час своєї реабілітаційної відпустки. Нашими зусиллями було успішно евакуйовано більше 100 осіб, в тому числі діти, багато тварин. А разом із волонтерами інших організацій та relief_coordination_center врятованих більше 1000. Але 19 вересня сталося лихо: керована авіабомба впала поруч із нашою автівкою. Люди загинули одразу. Сергій та Вадим – мешканці П’ятихаток, наші сусіди, справжні Патріоти нашої Країни та Міста. Вадим до того ж брав участь у бойових діях, очікував одужання, щоб продовжити. Йдуть найкращі… Але Герої не вмирають!”, – повідомили у волонтерській організації.

Допомогти родинам загиблих волонтерів можна, зробивши переказ за посиланням (номер картки банки 5375 4112 0863 3409).

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии