У Харкові рятуюють колонію кажанів, яких викинули з балкона у Полтаві: понад 500 тварин загинули

У Полтаві викинули на сніг та мороз з 8-го поверху багаточисельну колонію рудих вечірниць (понад 1500 осіб), що зимувати за обшивкою балкону. Про це повідомили в Українському центрі реабілітації рукокрилих (знаходиться в Харкові).

Волонтери з Полтави оперативно взялись рятувати тварин, які опинилися на снігу. За кілька годин на місце прибула команда харківського центру, яка забрала кажанів у волонтерів та вже в останні хвилини перед комендантською годиною привезла до Харкова.

Поліцейські Старосалтівської громади взяли під опіку 28 коней, залишених власником (Фото, Відео)

“Коли кажан у стані зимового сну він не рухається, бо всі процеси життєдіяльності (темепература тіла, дихання, серцебиття) заповільнені задля економії енергії, тому навіть важко відрізнити живих від мертвих. Впродовж всієї ночі ми майже повним складом Українського центру реабілітації рукокрилих оглядали та напували врятованих кажанів. Вимірювали вагу тіла та сортували живих рукокрилих, від тих, що вже, нажаль, загинули через мороз. Уважно перевіряли стан живих на наявність травм и пошкоджень”, – розповіли у центрі.

Понад 500 кажанів загинули. Серед 1000 живих доволі значна кількість травмованих – не рухливі задні кінцівки та перелами крил. У центрі кажуть, що більшість з постраждалих тварин також наврядчи мають шанси вижити.

Це найчисельніша колонія кажанів, яку коли-небудь доводилось рятувати харківським біологам.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии