У Харкові судитимуть адміністратора Телеграм-каналу про повістки

У Московському райсуді Харкова розглядатимуть справу 41-річного харків’янина, який після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну створив Телеграм-канал, де поширював інформацію про процес мобілізації на території Харкова та області. 

У публікаціях, містились дані щодо місць знаходження співробітників територіальних центрів комплектування і соціальної підтримки, повідомлялась інформація про час фактичного проведення мобілізаційних заходів. Пости супроводжувались фотографіями і відео з військовослужбовцями ТЦК та СП. 

Адміністратор Telegram-каналу “Повістки” отримав 5 років ув’язнення за підрив авторитету ЗСУ

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, поширення повідомлень про місця видачі повісток створювало передумови для того, щоб військовозобов’язані громадяни України могли уникнути призову на військову службу. Крім того, дії обвинуваченого призводили до зростання напруження в суспільстві та завдавали шкоди авторитету ЗСУ.

Харків’янина обвинувачують у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, вчиненого групою осіб (ч. 1 ст. 28 ч. 1 ст. 114-1 КК України). Чоловыку загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии