У Харкові заочно судитимуть депутата з Ізюмського району, який став «заступником голови» під час окупації

Досудовим розслідуванням встановлено, що депутат Оскільської сільської ради Ізюмського району Харківської області став на шлях вчинення злочину проти основ національної безпеки України. Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, коли Ізюм захопили російські загарбники, чоловік добровільно обійняв посаду «заступника голови Тимчасової адміністрації м. Ізюм та Ізюмського району».

«Посадовець» особисто здійснював видачу «перепусток» для безперешкодного проходження блокпостів зс рф на території Ізюмського району.  Також він проводив «поучительные беседы» з працівниками поліції з метою схилення їх до роботи на окупаційну владу.

Суд дозволив вийти із СІЗО депутату-підприємцю на Харківщині, який торгував пальним з дозволу окупантів

У Дзержинський райсуд Харкова направлено обвинувальний акт за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Відомо, що колаборант переховується від українського правосуддя на території рф. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии