У Харкові заочно судитимуть трьох російських військових, які торік зґвалтували молоду дівчину

Харківська облпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо трьох російських військовослужбовців за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Під час окупації одного з населених пунктів Харківщини навесні 2022 року ці троє окупантів зґвалтували молоду дівчину. 

Як повідомили у пресслужбі прокуратури, правоохоронці ідентифікували військових злочинців. Це 43-річний полковник, командир 99-ого самохідного артилерійського полку 3-ої мотострілецької дивізії 20-ої загальновійськової армії Західного військового округу зс рф та двоє його підлеглих: 20-річний рядовий, який був водієм, і 24-річний молодший сержант, командир відділення командно-бойової машини.

Харківська прокуратура оголосила підозру рашисту, який зґвалтував жінку та погрожував розстрілом її чоловіка

За даними слідства, вони прийшли до будинку, де з родиною проживала молода дівчина. Вони наказали родичам дівчини залишатися вдома, а потерпілу силоміць посадили до БТР та повезли її до одного з будинків, де їх очікував 43-річний командир. Коли вони прибули до будинку, де знаходився командир, окупанти по черзі ґвалтували потерпілу. При цьому російський командир сказав своїм підлеглим, що він буде робити це першим. 

Обвинувачених судитимуть заочно у Дзержинському райсуді Харкова.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии